De Buitenspelval op bezoek bij Zorgcentrum Magdalena in Haelen

Foto: KERNgezond

HAELEN – De afgelopen week was De Buitenspelval in Haelen. Tijdens De Buitenspelval beleven ouderen uit een zorginstelling een leuke activiteit, samen met jongeren van een voetbalvereniging.

Eenzaamheid onder ouderen is een nog steeds groeiende maatschappelijke uitdaging. Met De Buitenspelval worden nieuwe, duurzame verbindingen gelegd tussen jong en oud met als doel de eenzaamheid terug te dringen. Respect, begrip, van elkaar leren en plezier staan centraal tijdens deze activiteiten.

Quiz
In Haelen waren de meisjes onder 13 van RKVV te gast bij Zorgcentrum Magdalena. Nadat de meiden ervoor hadden gezorgd dat alle bewoners iets te drinken en een stukje cake hadden, werd er begonnen met een leuke quiz. Er werd gespeeld in teams waarbij jong en oud samenwerkten. Na vele kennis- en muziekvragen kwam er een groep als winnaar uit de bus. Zij ontvangen tijdens de volgende activiteit een leuk prijsje.

Meerwaarde
Tijdens activiteiten als deze is duidelijk de meerwaarde te zien van het contact tussen jong en oud. Beide doelgroepen gaan zeer respectvol met elkaar om, er wordt volop gelachen en naar elkaar geluisterd. Iedereen kijkt dan ook alweer uit naar de volgende activiteit.

Reacties