Traditionale Sjansemaekersdag niet alleen voor Roggelnaren

Foto: BCL

HAELEN – Sjansemaekers zie je wel meer in de buurt van Roggel, zeker rond deze tijd van het jaar. Maar je hoeft er niet te wonen om mee te mogen doen aan de traditionele Sjansemaekersdag, op zaterdag 22 februari.

Dan kun je jezelf namelijk van 13.00 uur tot 15.00 uur bekwamen in dit ambacht. Iedereen kan meedoen en deelname is gratis.

Traktatie
De gemaakte sjanse worden in de loop van dit jaar gebruikt in het bakhuisje bij Kloosterhof. Om een bakhuis te kunnen stoken is er hout nodig. Geen hout is geen vuur en geen hete oven betekent geen brood of erger nog, geen vlaai. Dit jaar wordt de Sjansemaekersdag gehouden op een andere locatie, namelijk bij de rabatten in het Leudal. Hulp wordt overigens beloond met een bij de tijd passende traktatie. Vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Roggelseweg in Haelen wordt de locatie aangegeven.

Reacties