Samen Verder wil accommodatiebeleid verder aanscherpen

Foto: Facebook Muziekvereniging Nunhem

LEUDAL – Samen Verder is blij dat er eindelijk een accommodatiebeleid is. Een beleid met grotendeels uitstekende kaders en uitgangspunten, noemt de coalitiepartij het.

‘Burgers en verenigingen moeten vooruit kunnen met een ambitieus en toekomstbestendig beleid. In de uitvoering zijn echter wel wat aanscherpingen nodig’ zo liet fractieleider Michel Graef weten.

Innovatie
Zo moet er volgens Samen Verder ruimte blijven voor innovatie. ‘Nieuwe sportvormen zoals padel of beachsport dragen bij aan de doelstellingen, omdat ze het aantal gebruikers vermeerderen en leiden tot diverser gebruik van accommodaties. Bovendien leiden enkele ambitieuze plannen in de dorpsbijeenkomsten tot onnodige onrust en onduidelijkheid. Zo is voor ons bijvoorbeeld een multifunctionele gemeenschapsvoorziening in Haelen niet op een nader te bepalen locatie, maar ontwikkelen we deze verder bij het prima functionerende Aldenghoor. Wij zullen daarom in de komende raadsvergadering enkele wijzigingen voorstellen’ aldus Graef. Ook na bespreking dinsdag in de gemeenteraad is het werk nog niet af geeft Samen Verder aan: ‘Duidelijke en realistische kaders gaan ons echter alleen maar helpen de komende jaren.’

Reacties