Inwoners Heythuysen en Haelen in landelijke top tien digitale ‘pekskeszoekers’

Foto: Antoine Bongers

LEUDAL – De gemeente Leudal is goed vertegenwoordigd in de landelijke carnavalsindex 2020 van de website beslist.nl. Die is tot stand is gekomen op basis van ruim 200.000 zoekopdrachten rondom feestkleding voor de vastelaovend.

Van alle steden en dorpen in Nederland staat Heythuysen op de vierde plaats en Haelen op een keurige zevende plek.

Top tien
De top tien van plaatsen met hoogste zoekvolume naar carnavalskleding (per 1000 inwoners) ziet er als volgt uit:

  1. Voerendaal
  2. Made
  3. Born
  4. Heythuysen
  5. Schaijk
  6. Bavel
  7. Haelen
  8. Zevenbergen
  9. Groesbeek
  10. Susteren

Verschuiving
De complete ranglijst is hier te vinden. Daaruit blijkt overigens dat de populariteit van carnaval langzaam meer naar de iets noordelijkere gelegen provincies verschuift. Uiteraard voeren Limburg en Noord-Brabant de traditionele boventoon, maar steeds meer Nederlanders buiten deze provincies doen mee. Zo staan Overijssel en Utrecht voor de tweede keer vertegenwoordigd in de ranglijst en heeft Gelderland meer vermeldingen (6) dan ooit eerder gemeten.

Reacties