Kunstposter Vastelaovend in Limburg door Yasja Ligtelijn

Foto: via de provincie Limburg

LIMBURG – De provinciale kunstposter Vastelaovend in Limburg 2020 is gemaakt door kunstenares Yasja Ligtelijn uit Epen. De vijftiende kunstposter op rij werd vandaag gepresenteerd door cultuurgedeputeerde Ger Koopmans.

Hij deed dat samen met de kunstenares, voorzitter Luc Overhof van de Sjeng Kraft Kompenei en Rob van Lee van Dagblad De Limburger. Dinsdag 4 februari start de verspreiding van de 75.000 kunstposters. Het originele schilderij wordt toegevoegd aan de kunstcollectie van de provincie Limburg en is te bezichtigen tijdens rondleidingen in het Gouvernement aan de Maas.

Hartstochtelijk
Yasja Ligtelijn is geboren in 1991 en woont in Epen. In 2016 studeerde zij af aan de Kunstacademie Maastricht als illustratieve vormgever. Zij is energiek, heeft lef en gaat de discussie over haar werk niet uit de weg. Tijdens haar studies kreeg ze al vroeg opdrachten voor portretten of tattoo-ontwerpen. Daarna volgden projecten met muurschilderingen. Na kennismaking met stichting Getting Up! in Heerlen is zij in 2018 begonnen met het maken van schilderingen met behulp van spuitbustechnieken. Tegenwoordig reist Yasja in Europa rond om aan projecten te werken en haar werk te exposeren. Haar werk varieert nu van grote muurschilderingen met spuitbus tot olieverf schilderijen. Yasja’s werk is levendig en gaat inhoudelijk vaak over haar eigen persoonlijke gevoelens. Zij is een hartstochtelijke vastelaovendsvierder en dat gevoel heeft zij in dit schilderij proberen over te brengen. Vanaf dinsdag is de gratis kunstposter met een krantenbon af te halen bij de servicepunten van De Limburger en de receptie van het gouvernement aan de Maas.

Reacties