Themawandeling: de bever, een succesverhaal..?

Foto: BCL

HAELEN – Als er tegenwoordig over één dier veel geschreven wordt in de media, dan is het wel over de bever. En dat is niet altijd even positief.

Deze knager veroorzaakt heel wat commotie; bomen gaan om, hij graaft gangen, eet maïs en suikerbieten op en bouwt dammen. Je zou bijna vergeten dat de bever wel degelijk ook een positief effect heeft op de natuur langs beken en rivieren…

Sporen
In ons Leudal, waar een aantal prachtige beken doorheen stromen, is juist te zien dat de bever goed werk verricht. Tijdens een bevertocht onder leiding van gidsen kun je zien hoe de bever leeft, welke sporen hij achterlaat en welk effect dit heeft op het landschap.

Aanmelden
Nieuwsgierig? Trek dan stevig schoeisel aan en ga mee op zondag 16 februari, van 10.00 uur tot 12.00 uur. De tocht start bij het Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58, in Haelen. Deelname kost 3,50 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen 1,50 euro p.p. Graag opgave vooraf via telefoon (0475-49.70.10) of per e-mail: [email protected]

Reacties