Imkers Roer- en Leudal verzorgen basiscursus

Foto: BCL

HAELEN – Als je geïnteresseerd bent in het leven van bijen, geboeid wordt door bloemen en van planten of van honing houdt, dan is het houden van bijen een hobby die je dichter bij de natuur kan brengen.

Bijen spelen een vitale rol bij het behoud van de biodiversiteit, door het bestuiven van in het wild levende bloemen en vele landbouwgewassen. Geen bijen, geen fruit.

Informatiebijeenkomst
In Midden-Limburg zal, door de afdeling Imkers Roer- en Leudal, in 2020 een basiscursus imkeren worden verzorgd. Het doel van deze cursus is om geïnteresseerden te leren om verantwoord met bijenvolken om te gaan. Voor de start van deze cursus zal er een informatiebijeenkomst gegeven worden. Deze zal plaatsvinden op woensdag 12 februari om 20.00 uur, in het Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen.

Diploma
Tijdens de informatiebijeenkomst stellen de docenten zich voor en wordt uitleg gegeven over de cursus en benodigde materialen. Aanmelden hiervoor kan via [email protected] De vijf theorielessen starten begin maart op de woensdagavond en worden gegeven in het Bezoekerscentrum. De tien praktijklessen worden gegeven vanaf eind maart tot begin september, op zaterdag, in Posterholt. De cursus zal worden afgesloten met een examen en een diploma. Bovendien krijg je een eigen bijenvolk. Het aantal deelnemers bedraagt minimaal tien personen en maximaal zestien personen.

Kosten
De kosten van de cursus bedragen 225 euro, inclusief lidmaatschap van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging, het bijbehorend vakblad en het cursusmateriaal. Op deze site kun je meer informatie vinden.

Reacties