Johan II en Siem I trekken door het Kakerslandj

Foto: Cv De Kakers

HEYTHUYSEN – Tijdens het feestweekend van cv De Kakers zijn de twee nieuwe prinsen van ’t Maxet uitgeroepen.

Oud-prins Jeroen I droeg zaterdag de scepter over aan de nieuwe prins: Johan II (Lenders), die met maar liefst vier adjudanten uit zowel Baexem als Heythuysen zorgt voor dorpsdiversiteit.

Vettig ûmke
Prins Johan II is in het dagelijks leven werkzaam bij Canon Production Printing in Venlo en is in zijn vrije tijd vaak te vinden op het voetbalveld van SV Leveroy, waar hij het kampioensteam JO12 onder zijn hoede heeft. Prins Johan II wordt tijdens de vastelaovend bijgestaan door zijn adjudanten Jules, Johan, Marcel en Ruud. De komende tijd trekt hij door het Kakerslandj onder zijn spreuk: ‘Met vastelaovendj vleege de glaaze in ’t rondj, aswoonsdig zoë krank wie unne hondj!’  Op deze avond waren joekskapel Ut vêttig ûmke uit Leveroy en joekskapel Jonk Geweldj uit Heythuysen te gast om diverse nummers te spelen en de feeststemming er goed in te brengen. Feestband “Sjloetingstied” nam daarna het stokje over.

Ballen
Zondag werd het feestweekend voortgezet. Jeugdprins Timo I droeg de macht over aan Jeugdprins Siem I (Keulen), die het Kakerslandj binnen kwam rollen in een kist met ballen die de rest van de middag zorgden voor groot plezier in de zaal. Jeugdprins Siem I wordt tijdens zijn regeerperiode bijgestaan door zijn twee adjudanten Jayden en Siem. Siem I stuitert tijdens de vastelaovesperiode graag door de zaal en zit in het dagelijks leven ook niet stil: hij is fanatiek lid van de jeugdharmonie en is afgelopen seizoen kampioen geworden met zijn voetbalteam bij SV Leveroy (met Prins Johan II als trainer!). De spreuk van Siem I luidt dan ook: ‘Mit de bal aan miene voot, kumtj deze vastelaovend good!’

Reacties