Help padden, salamanders en kikkers de wegen over

Foto: IVN

LEUDAL – De overzetgroepen van het IVN helpen jaarlijks in de tijd van de paddentrek – van eind februari tot begin april –  padden, kikkers en salamanders veilig de drukke wegen over, op weg naar hun voortplantingswateren.

Meer dan 1500 padden, meer dan 200 salamanders en ook meer dan 200 kikkers worden van een wisse dood gered.

RAVON
Iedereen kan zich aanmelden om mee te helpen. Er wordt jaarlijks een startbijeenkomst georganiseerd voor vaste en nieuwe overzetters. Alle aantallen en bijzonderheden worden door de coördinatoren verzameld en ingevoerd op de website Telmee.  Ze worden daardoor zichtbaar op de website padden.nu, een project van RAVON. RAVON is de organisatie voor amfibieën, reptielen en vissen in Nederland.

Startbijeenkomst
Help je mee in onze regio? Bijvoorbeeld van Landgoed Beijlshof naar het ven Grote Bedelaar/Speckerven of tussen Haelen en Nunhem. De diertjes worden altijd met twee personen overgezet en de eerste keer is er altijd begeleiding. De startbijeenkomst padden overzetten is op woensdagavond 5 februari, om 19.30 uur. Nadere informatie ontvang je na jouw aanmelding maar je kunt ook vast kijken op deze siteMeld je aan bij René Horsten via [email protected] of bel hem: 06-22.46.89.10.

Reacties