Trein in botsing met auto in Haelen: één dode en één zwaar gewonde

Foto: Foto: Pixabay - fsHH (CC0-Public Domain)

HAELEN – Op de spoorwegovergang aan de Roermondseweg in Haelen is woensdagavond rond 19.45 uur een trein in botsing gekomen met een auto. Daarbij is een inzittende om het leven gekomen.

In de auto zaten twee mannen. Een van hen, de 45-jarige bestuurder uit Kessel, overleed ter plekke. De ander, een 25-jarige inwoner van Leveroy, werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Later bleek dat de twee mannen elkaars broer zijn.

Trauma-arts
Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die kon vanwege de weersomstandigheden niet ingezet worden. Daarom ging de trauma-arts per auto onderweg. De auto van de slachtoffers werd aangereden door de intercity die vanuit Roermond richting Weert reed. De trein had een snelheid van circa 130 kilometer per uur. De passagiers werden na ongeveer een uur uit de trein gehaald en per bus verder vervoerd.

Hulp
De machinist van de intercity kreeg na de aanrijding nog hulp van een collega, die met een lege trein onderweg was richting Maastricht. Die machinist zag de ravage en stopte om te helpen waar hij kon. Het treinverkeer tussen Roermond en Weert werd tot 2.30 uur stilgelegd. De exacte toedracht van het ongeval bij de bewaakte spoorwegovergang wordt nog onderzocht door de politie.

Reacties