Nieuwe spreekuren voor grensgangers in 2020

Foto: Pixabay - Snap_it (CC0-Public Domain)

LEUDAL – In 2020 houdt het GrensInfoPunt euregio rijn-maas-noord dertig keer spreekuur in Venlo en Roermond en diverse informatiebijeenkomsten in Mönchengladbach. Ze zijn bedoeld voor mensen die in Duitsland willen gaan werken, wonen of studeren of dat al doen.

Ook (voormalige) grensarbeiders zijn welkom met vragen over bijvoorbeeld hun pensioen.

Persoonlijk advies
Bij het GrensInfoPunt (GIP) is er gratis advies over onder meer sociale verzekeringen en belastingen. In Venlo en Roermond is dit bij het UWV WERKbedrijf en in Mönchengladbach bij het Berufsinformationszentrum (BIZ). Voor persoonlijk advies is een afspraak mogelijk op het kantoor van de euregio rijn-maas-noord. De adviseurs van het GIP zijn hier telefonisch bereikbaar op 00-49-(0)21.61.69.85.503 of via email: [email protected] Data en tijden zijn te vinden op www.grenzinfopunt.eu. Op 6 januari gaat ook het servicepunt grensarbeid (SGA) van start bij het UWV in Venlo, waarbij het om concrete arbeidsbemiddeling over de grens gaat. SGA is een samenwerking tussen de Agentur für Arbeit, UWV en het GIP.

Reacties