Gemiddeld 3,8 kerstkaarten per inwoner van Leudal bezorgd door de postbode

Foto: Greetz

LEUDAL – Het klinkt natuurlijk een beetje raar: 3,8 kerstkaarten. Maar dat is wat de inwoners van de gemeente Leudal dit jaar per persoon in hun brievenbus kunnen verwachten via de ‘fysieke post’.

Dat is precies gelijk met het Limburgse gemiddelde, dat wél lager ligt dan het nationale gemiddelde in Nederland: 4,4 kerstkaarten per inwoner.

Limburg
Richten we ons op alleen deze provincie, dan worden de meeste kerstkaarten bezorgd in Nederweert (gemiddeld 6 p.p.). Ook Roerdalen doet het in deze regio nog aardig met een vierde plek (4,4 p.p.). Leudal is terug te vinden op de 11e plek van de 31 Limburgse gemeenten.

‘Winnaar’ Westvoorne
Provinciaal koploper is de provincie Drenthe met gemiddeld 5,1 kerstkaarten, hekkensluiter is Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner. Veruit de meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Inwoners van deze gemeente ontvangen gemiddeld 9,3 kaarten per inwoner.

Op tijd
Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen jaar met wel 45% afgenomen. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. Naar verwacht wordt 17 december de dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat gaan vallen.

Het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek is gedaan door Greetz.

Reacties