Pizzafeestje na oplevering duurzame woningen

Foto: Pixabay - MV-Fotos (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN – Woensdag vierden de bewoners van veertien duurzame nieuwbouwwoningen aan de Lancasterstraat, samen met de bewoners van het woongebouw ‘De Kreppel’ een feestje. De nieuwbouw vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van deze locatie, aan de rand van Heythuysen.

De levensloopbestendige conceptwoningen voldoen aan een zeer hoge duurzaamheidsstandaard.

Portemonnee
‘De woningen zijn gasloos, uitgerust met hoogwaardige, technische installaties en zorgen er samen met de vierentwintig zonnepanelen op het dak voor dat de woning zelf bijna geheel in de energiebehoefte van de bewoners kan voorzien. Dat is niet alleen gunstig voor het klimaat, de bewoners merken dat ook in hun portemonnee’ zei Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg. De woningen, die door de indeling geschikt zijn voor jongeren, ouderen én gezinnen, vormen een mooie aanvulling op de woningvoorraad van groeikern Heythuysen. Wethouder Walraven: ‘Er is behoefte aan duurzame woningbouw voor jong en oud. Deze levensloopbestendige woningen voldoen aan deze wens. Mooi om te zien dat we hier nu al op in kunnen spelen,  maar hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer duurzame woningen bouwen of bestaande woningen verduurzamen.’

Pizza
Tijdens de bouwperiode werden informatieavonden georganiseerd. Deze waren niet alleen nuttig voor bewoners om hun keuzes in de keuken en badkamer te maken, maar ook waren het mooie momenten voor de toekomstige bewoners om alvast kennis met elkaar te maken. Het gezamenlijk genieten van zelf gebakken pizza na afloop van het officieel moment, was dan ook een gezellig samenzijn van buurtbewoners, medewerkers van de bouwers, gemeente en corporatie.

Reacties