Filmpremière: basisschool De Mussenberg uit Horn voor Unicef Kinderrechten

Foto: De Mussenberg Horn

HORN – De leerlingen van groep 8 van basisschool de Mussenberg in Horn hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het schrijven van verhalen omtrent 75 jaar bevrijding. Deze opdracht kregen de kinderen van Jeroen Stultiens uit Roggel, filmcoach van ‘Hollywood in de klas’. Het gaat daarbij om een project vanuit Unicef Kinderrechten.

Jeroen is uiteindelijk aan de slag gegaan met de verhalen van de leerlingen en heeft er een mooi script van kunnen maken.

De heksenmolen
Op 11 november kwam Jeroen op bezoek en is een heuse film gedraaid. Donderdag 28 november om 16.00 uur gaat die film, ‘De heksenmolen” in première op YouTube. Op 7 april gaan de leerlingen vanuit Horn vervolgens naar Sittard. Daar zal hun film worden getoond in de bioscoop samen met nog vier films van andere scholen van buiten Leudal. De jury zal tijdens die voorstelling een winnaar kiezen. Als De Mussenberg wint gaan zij naar Tuschinski in Amsterdam voor de landelijke finale.

Extra route
Maar er is nóg een route naar de eindstrijd. Wanneer aan het eind van het schooljaar de de school uit Horn de meeste views heeft (de meeste kijkuren op You Tube), dan mogen zij ook naar de landelijke finale in de hoofdstad.

Dit is de link van de film waar je die vanaf donderdag kunt bekijken. Dus kijk, steun en deel voor De Mussenberg!

Reacties