Fraai resultaat voor harmonieën L’Union en Amicitia in Veldhoven

Foto: Harmonie L'Union

VELDHOVEN – De ontlading was groot en het gejuich onder de muzikanten van de harmonieën L’Union uit Heythuysen en Amicitia uit Roggel enorm, toen de jury zondagavond in de Veldhovense concertzaal De Schalm de uitslag van het Muziekconcours van de KNMO bekendmaakte.

Dirigent Erik Somers leidde het orkest uit Heythuysen met de uitvoering van Capriccio van Christiaan Janssen en Soulful Stones van José Suñer Oriola, naar een totaal van maar liefs 93,5 punten. Een fraaie eerste prijs mét lof der jury in de Eerste Divisie, sectie Harmonie.

Teamgeest
Vooraf was de doelstelling om in Noord-Brabant een muzikale prestatie te leveren, die recht deed aan de vele uren van voorbereiding. Er mag dus wel gesteld worden dat dit gelukt is. Het optreden in De Schalm vormde de afsluiting van een periode waarin eendrachtig is gewerkt aan het verhogen van het muzikale niveau, maar waarbij zeker ook het plezier, de gezelligheid en de teamgeest niet uit het oog werden verloren. ‘Een goed concert was de uitdaging, een goede beoordeling met een fraaie eerste prijs is dan mooi meegenomen’, zo viel na afloop op te tekenen.

Amicitia
De koek was daarmee nog niet op want ook de Roggelse harmonie Amicitia behaalde een eerste prijs met lof der jury én promotie. De Roggelse after-party vond plaats bij café Sjrake, waar niet alleen de frietwagen goede zaken deed. Daardoor kwam het nieuws uit Roggel waarschijnlijk wat later binnen bij de redactie, die echter beide harmonieën even hartelijk feliciteert met het behaalde resultaat.

Reacties