Feest bij dagverzorging Beek & Bos De Horst in Haelen

Bestuurder Harm Hoekstra hield een toespraak.
Foto: Beek en Bos

HAELEN – Met taart en een speciaal diner vierden medewerkers, vrijwilligers en deelnemers het 20-jarig jubileum van de dagverzorging Beek & Bos De Horst in Haelen.

Sinds 1999 verzorgt Beek & Bos dagverzorging in de gemeenschappelijke ruimte van Woontussenvoorziening De Horst in Haelen. Iedere woensdag staan Marleen – de vaste kracht van Beek & Bos – en vrijwilligers Marlies, Hanna en Clementien voor de deelnemers klaar. Met elkaar vormen zij een hecht team.

Knus
Marleen zet zich sinds het eerste uur vol overgave in om de deelnemers steeds een gezellige dag te bezorgen. ‘Wat wij hier doen is vooral heel huiselijk en knus’ zegt zij. ‘Al sinds de start hebben we een vast ritme. De deelnemers, maximaal twaalf, worden iedere woensdag thuis opgehaald met de bus. Rond 9.30 uur zijn ze allemaal hier en drinken we samen koffie. In de ochtend doen we verschillende activiteiten, zoals samen de krant lezen, geheugentraining, een spelletje en vooral lekker kletsen.

Rond het middaguur dekken we de tafel voor een warme maaltijd. Wie dat wil, kan na het eten even rusten en in de middag hebben we tijd voor een creatieve activiteit, kijken we een film, luisteren we muziek of zingen we samen. Dat wisselt per week en is ook wel afhankelijk van het seizoen. Binnenkort vieren we bijvoorbeeld Sinterklaas.

Verwend
Een 93-jarige deelneemster uit Neer komt al twee jaar naar de dagverzorging. ‘We worden hier echt verwend en het is altijd heel gezellig. Hier ontmoet ik mensen en dat vind ik heel fijn’, vertelt ze. ‘Ik ga drie keer per week, twee keer naar Heythuysen en op woensdag kom ik hier in Haelen. Die afwisseling is voor mij heel prettig. Met de bus word ik opgehaald en weer thuis gebracht. Ik kijk er iedere week weer naar uit.’

Reacties