Burgemeester in gesprek met woonwagenbewoners tijdens demonstratie bij gemeentehuis

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Waar hun protest verwacht werd op de locatie waar ook de vorige keer gedemonstreerd werd, namelijk op een stuk braakliggend terrein aan de Burgemeester Janssen van Sonlaan in Heythuysen, daar doken de caravans van woonwagenbewoners donderdagochtend op pal voor de deur van het gemeentehuis van Leudal.

Een groep van circa 20 demonstranten nam aardig wat parkeerruimte in beslag. De woonwagenbewoners kunnen zich niet vinden in het standplaatsenbeleid van de gemeente.

Logisch
Burgemeester Désirée Schmalsläger ging het gesprek met hen aan. ‘Ze demonstreren, dat lijkt me dan als burgemeester niet meer dan logisch.’ Maandag wordt verder overlegd. Schmalschläger: ‘We gaan dan aan de slag om alles wat wij denken te moeten onderzoeken te verzamelen, zodat we alle gegevens op tafel hebben.’ Woonwagenbewoner Jan van Susteren, die gisteren per brief te horen kreeg dat hij een half jaar lang het gemeentehuis niet mag betreden, is gematigd tevreden. ‘Het was een open en eerlijk gesprek met de burgemeester. Maandag praten we verder.’ De groep komt dan opnieuw met caravans en al naar het Leudalplein. Het gesprek donderdag vond plaats in één van de campers. Van ongeregeldheden was geen sprake. Een kort interview met Van Susteren eerder die morgen staat op onze Facebookpagina.

 

Reacties