Gemeente ontzegt woonwagenbewoner toegang tot het gemeentehuis

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De maatregelen die burgemeester Désirée Schmalschläger van Leudal heeft aangekondigd om te voorkomen dat de situatie donderdag uit de hand loopt wanneer woonwagenbewoners gaan demonsteren, blijken niet op zichzelf te staan.

Uit een brief van de gemeente aan één van de woonwagenbewoners blijkt dat deze voor een half jaar de toegang tot het gemeentehuis is ontzegd, nadat medewerkers van de gemeente zijn gedrag als intimiderend en agressief hebben ervaren.

Vredebreuk
De bewoner zou volgens dit schrijven in het verleden al meermaals gewaarschuwd zijn. De brief – die gedateerd is op 6 november – maakt tevens melding van het feit dat indien de ontzegging wordt genegeerd, de politie zal worden ingeschakeld en dat er aangifte zal worden gedaan van lokaal vredebreuk. Bovendien zou in dat geval de ontzegging definitief worden. De bewoner mag indien hij contact wil met de gemeente ook niet meer bellen, maar moet zijn vragen per e-mail stellen.

Reacties