Van idee naar werkelijkheid: ’t Maasveld start met renovatie sporthal

Van links naar rechts: Pieter Derikx, Edwin van Pol en Marcel Wellmans.
Foto: 't Maasveld

NEER – De voorbereidingen voor de renovatie van Sporthal ’t Maasveld in Neer zijn in volle gang. De renovatie van onder meer de vloer in de spantenhal, de verbinding tussen de hal en het clubgebouw van RKSVN en extra (dames)kleedruimtes zijn noodzakelijke aanpassingen voor een toekomstbestendige plek voor de gebruikers.

Pieter Derikx, Edwin van Pol en Marcel Wellmans zijn lid van de commissie gebouwen en infra van ’t Maasveld. ‘We kunnen nu écht van idee naar werkelijkheid. Met de daadwerkelijke start van de uitvoering in maart, zijn we met de gerenoveerde sporthal voor het nieuwe sportseizoen in september 2020 klaar voor de toekomst.’

Damesvoetbal
‘De vloer van de sporthal is al jaren sterk verouderd en zorgt voor onveilige situaties’, vertelt Derikx. Van Pol vervolgt: ‘RKSVN kampt met te weinig kleedruimtes en maakt al jaren gebruik van de verouderde lokalen en douches in de spantenhal.’ Met de verdere opkomst van het dames- en meidenvoetbal komt dit nog meer onder druk te staan. RKSVN heeft al de grootste damesafdeling van Midden-Limburg (bijna 30% van heel de vereniging). ‘Als daar in de toekomst nog meer verenigingen bij komen op ’t Maasveld, is het tekort nauwelijks te overzien. Een ongewenste situatie, die we nu eindelijk kunnen aanpakken’, vertelt Wellmans.

Budget
Derikx: ‘Vanuit de behoeften van de gebruikers, waaronder Stichting Sporthal ‘t Ligteveld, RKSVN en Zaalvoetbalvereniging De Gastronoom, kijken we wat er mogelijk is binnen het beschikbare budget. Inherent daaraan staat de functionaliteit centraal, daarna pas de vormgeving.’ De gemeenteraad van Leudal stelde eind 2017 een half miljoen euro beschikbaar voor de renovatie van de sporthal en1 miljoen euro voor de realisatie van de Open Club-gedachte. ’t Maasveld is sinds 2016 de eerste Open Club van Limburg. Daarin werken zo’n veertig clubs samen aan ’t Maasveld.

Evenementen
Van Pol: ‘Straks komt er een verbinding tussen de bestaande gebouwen van de sporthal en het clubgebouw van RKSVN. De kantine in de sporthal verdwijnt. De onlangs vernieuwde kantine van RKSVN is al een mooi voorproefje voor de toekomst. Het clubgebouw van RKSVN wordt straks uitgebreid en aangepast tot gezamenlijke gebouw voor alle gebruikers op ’t Maasveld.’ Derikx: ‘Bij de renovatie van de sporthal komen veel meer zaken kijken dan alleen het vervangen van de vloer. Zo kijken we ook naar daglicht, ventilatie, brandveiligheid, verlichting, geluid en elektriciteit.’ Dat gebeurt overigens ook met het oog op de concerten en evenementen, zoals BCL Carnavalstreffen, Marleen Rutten en Lightfield Festival, die met enige regelmaat plaatsvinden in de hal.

Wieleromgeving
Van Pol: ‘Eind dit jaar verwachten we een besluit van de provincie Limburg over de ontwikkeling van de veilige wieleromgeving in Leudal. Het college van Leudal heeft eind 2018 al aangegeven bereid te zijn om financieel bij te dragen als de provincie ook bijdraagt.’ Vanzelfsprekend gebeuren zowel de voorbereiding als de uitvoering in overleg met de betrokken verenigingen en omgeving. ‘Het resultaat straks is het belangrijkste. Met de renovatie van de sporthal zetten we een belangrijke eerste stap’ aldus Wellmans.

Reacties