Hond vastgebonden aan boom: politie zoekt getuigen

Foto: Facebook Politie Leudal

LEUDAL –  Aan de Defensieweg, die parallel loopt aan de N280 tussen Baexem en Horn, is een hond gevonden die vastgebonden zat aan een boom.

De viervoeter werd vrijdag al gevonden, aldus de politie op Facebook.

Getuigen
Het dier was met een gele sleepkabel vastgebonden aan een boom. Volgens de politie moet iemand de hond hier tussen 18.00 uur en 20.00 uur hebben achtergelaten. De hond was gechipt maar het baasje kon niet worden getraceerd omdat de chip niet geregistreerd was.

De hond is mager en heeft een opvallend litteken op de neus. Van de persoon die hem heeft achtergelaten ontbreekt elk spoor. Getuigen hebben echter een jongeman van ongeveer 21 jaar bij de hond in de buurt gezien. Deze is daarna op een scooter weggereden. De dierenpolitie van Weert wil graag met deze man in contact komen en zoekt ook getuigen of mensen die de hond herkennen of weten waar deze vandaan komt. Bellen kan naar 0900-8844. Onder vermelding van het zaaknummer 2019168698 kan men ook anoniem informatie delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Reacties