Tjeu Geelen uit Roggel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Foto: Twitter gemeente Leudal

ROGGEL – Zaterdag is aan Tjeu Geelen (69) uit Roggel een koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Désirée Schmalschläger.

De heer Geelen staat in de gemeente Leudal en met name in de Roggelse gemeenschap bekend als een uitzonderlijk en veelzijdig muzikaal talent.

Betrokkenheid
Zijn vakkundige technische ondersteuning, zijn maatschappelijke betrokkenheid en zijn dienstbare houding ten opzichte van vragen vanuit de samenleving werden geroemd. Dankzij hem zijn veel mensen dichter bij de muziek gekomen; hij heeft velen geholpen hun muzikale talenten verder te ontwikkelen en dat doet hij nog steeds. Voor vele zanggroepen is Geelen van onschatbare waarde. Hij staat bekend als een echte verbinder. Naast zijn muzikale verdiensten is de heer Geelen ook actief als ondersteuner voor zijn broer, chauffeur bij Stichting Dagopvang Jozefhuis en vrijwilliger bij het Malawi-onderwijsproject.

Roggelse cd
Zijn liefde voor muziek begon op 9-jarige leeftijd. Als 10-jarige speelde hij al mee bij Harmonie Amicitia en later in diverse bands.
Geelen stond aan de wieg van de jeugdharmonie en was bestuurslid en vicevoorzitter. Ook schreef hij arrangementen voor een eerste Roggelse cd en maakte hij samen met andere Roggelnaren muziek voor onder meer de Zwart-Wit-show en Puik.

Berkely
In 2010 studeerde hij bij het Berkely College of Music orkestratie voor symfonisch orkest en compositie voor film en tv. Hij componeerde filmmuziek die zaterdag door Harmonie Amicitia werd uitgevoerd.Ter gelegenheid van zijn 60-jarige carrière in de muziek heeft Geelen nu een feestelijk concert georganiseerd onder de titel: ‘Speel nog ’ns mèt mich…!’ Tjeu Geelen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Reacties