Zoektocht naar kopers en nieuwe bestemmingen voor leegstaande panden

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Het gemeentebestuur van Leudal gaat opnieuw proberen een nieuwe bestemming te vinden voor leegstaande panden. Daarbij moet gedacht worden aan het voormalige Rabobankgebouw in Heythuysen en de oude gemeentehuizen in Haelen en Hunsel.

Maar er staan in totaal liefst vijftien gebouwen die de gemeente kwijt wil op de lijst. Marktpartijen kunnen een plan indienen voor de panden.

Duurzaamheid
Die plannen moeten een maatschappelijke waarde hebben. Ook duurzaamheid en natuurlijk de opbrengst vormen criteria. Verder is het niet de bedoeling dat een pand na aanschaf alsnog jaren leeg blijft staan, zo liet wethouder Backus (Ronduit Open) vrijdag optekenen in Dagblad De Limburger.

Makelaar
Tot dusverre viel de belangstelling voor de panden tegen. Backus: ‘In het verleden zijn we onvoldoende aan de slag gegaan met ons vastgoed, zo eerlijk moeten we zijn. We hebben het bij een makelaar gestald en er eigenlijk niet meer naar omgekeken.’ Slopen kan altijd nog, volgens Backus. Maar eerst geeft de gemeente zichzelf nog twee of drie jaar de tijd om te verkopen. Ook inwoners worden betrokken in bij dit proces, volgens de wethouder. Zij kunnen eventueel meedenken over de invulling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen