Opnieuw donkere wolken boven De Bombardon

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Het heeft er alle schijn van dat de exploitant van De Bombardon, Geert Janssen, het bijltje erbij neergooit. Alleen als de gesprekken met de gemeente en het bestuur van de Stichting Cultuurpodium Bombardon nog iets opleveren, is er nog een kans dat Janssen verder gaat.

Janssen, die ook Baexheimerhof in Baexem exploiteert, nam De Bombardon na het faillissement in 2015 over.

Vergaderzalen
‘Er zal iets aan de voorwaarden moeten veranderen.’ zegt Janssen vandaag in Dagblad De Limburger. ‘Anders heeft het geen zin om nog door te gaan. Op zich loopt de zaak goed, maar er blijft onder aan de streep te weinig over. Op culturele activiteiten moet je altijd geld toeleggen en ook op het huisvesten van verenigingen maak je verlies. Als ik kijk naar Baexheimerhof, daar kan ik tot tien vergaderingen op één avond organiseren, daar verdien ik op. Maar in Baexem ligt ook een stuk historie met een vaste groep afnemers, in Heythuysen ontbreekt het daaraan’, aldus Janssen, die ook in Heythuysen liever een paar extra vergaderzalen had gezien.

Toekomst
Op 4 november staat een bijeenkomst gepland van de gemeente, het bestuur en de gebruikers om de toekomst van De Bombardon te bespreken. Op de gemeentelijke website kan men zich daarvoor aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen