Week van de Veiligheid: Leudal en Nederweert roepen op om signalen van ondermijning te melden

Foto: Facebook Politie Weert

LEUDAL/NEDERWEERT – Van 7 tot 14 oktober is de Week van de Veiligheid. In Leudal en Nederweert wordt in die periode in het bijzonder aandacht geschonken aan ondermijnende criminaliteit, met het doel inwoners en ondernemers uit beide gemeenten bewust maken van de signalen die hierop wijzen en de mogelijkheden om die – zo nodig anoniem –  te melden.

De focus ligt daarbij op het buitengebied. Zowel Leudal als Nederweert heeft een uitgestrekt buitengebied. Deze gebieden kunnen interessante locaties bieden voor criminelen, onder meer voor het herbergen van hennepplantages en xtc-labs. Maar ook voor het dumpen van (giftig) afval en voor witwaspraktijken.

Acties
Leudal verspreidt deze week huis-aan-huis een folder en meldkaart. Zowel deze gemeente als Nederweert besteedt verder  extra aandacht aan ondermijning op de website en op sociale media. Wie alert is, kan de signalen van ondermijning vaak zien, horen of ruiken. Bijvoorbeeld afgeplakte ramen, veel condens, aanloop op vreemde tijdstippen, geluid van ventilatoren, een hennepgeur of een synthetische, anijsachtige geur. Iedereen kan elk signaal heel eenvoudig en volledig anoniem melden via de papieren meldkaart, of via het online meldpunt op beide gemeentelijke websites. Melden bij de politie (0900-8844 of 112) of bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) blijft ook altijd mogelijk.

Reacties

0