Inventarisering mooie leven in Leudal start in Neer

NEER – Onder het motto ‘Mooi leven in Leudal’ wil de gemeente de komende maanden graag het gesprek aangaan met inwoners over wat voor hen dat mooi leven in Leudal is, nu en in de toekomst. Die verhalen moeten de basis vormen voor de nieuwe strategische visie van de gemeente Leudal, die volgend jaar wordt opgesteld.

De gesprekken zullen op veel verschillende plekken en op hele diverse manieren worden gevoerd. Onder het genot van een kop koffie in de hal van het gemeentehuis, maar ook tijdens evenementen, op scholen, tijdens bijeenkomsten met ondernemers of in de wensbus. De aftrap was maandag in Neer.

Waers
Het college van B&W zal zich de komende tijd overal laten zien. Burgemeester Schmalschläger maakt zelfs een kennismakingstour door alle dorpen van Leudal. Maar het startschot was voor wethouder Mart Janssen, die een wandeling maakte door de meest ‘waerse’ kern van Leudal. Die liep nog niet echt uit om mee op pad te gaan, wat gezien het tijdstip en de wat late bekendmaking misschien niet zo heel vreemd was.

Rondleiding
Maar de ‘Naerse luuj’ zijn misschien ook wel wat te gesloten hiervoor, meende mevrouw Houben-Noblesse die wél was komen opdraven. ‘Ze hebben nogal een mening, maar die geven ze liever meer onder elkaar. Thuis of in het café’. Dat weerhield wethouder Janssen echter niet om zich met zijn gevolg rond te laten leiden door deze Neerse dame. ‘Dat is ook de bedoeling’ zei Janssen. ‘Wij gaan naar de mensen toe.’ En op die manier kwamen er in Neer toch nog aardig wat gesprekken op gang en kon alsnog een begin worden gemaakt met de inventarisering van wat mooi leven in Leudal anno 2019 is…

Reacties