Extra investeringen door het Rijk in bibliotheken van Leudal

Michelle Baats (gemeente Leudal), Lodewijk Asscher, Minister Van Engelshoven en wethouder Martens.
Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – In twaalf kleine Nederlandse gemeenten komt een nieuwe bibliotheek of wordt met extra investeringen door het Rijk de huidige bibliotheek behouden. Leudal behoort tot die laatste groep.

Wethouder Robert Martens (D66) kon maandag vanuit Wognum melden dat Leudal de komende drie jaar 75.000 euro per jaar van het Rijk krijgt, voor het behoud van de bibliotheken. In totaal worden de komende jaren de twaalf gemeenten ondersteund met een bedrag van in totaal 3 miljoen.

Ontmoeten
Met de investering wordt gehoor gegeven aan de motie Asscher uit 2017, die als doel heeft de bereikbaarheid van bibliotheken in kleine gemeenten te verbeteren. Vandaag opende minister Van Engelshoven (D66) in bijzijn van Lodewijk Asscher (PvdA) de eerste nieuwe bibliotheek in Wognum, in de gemeente Medemblik. ’Bibliotheken zijn van groot belang voor ons allemaal. Het zijn plaatsen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar verbinding tot stand komt. Maar het is ook een plek waar kinderen de mogelijkheid hebben om te lezen in boeken en te leren over onze cultuur, met als doel om zich optimaal te kunnen ontwikkelen’, aldus Van Engelshoven. D66 Leudal pleitte al lang voor extra investeringen in de bieb. ‘Mooi dat we nu ook een steuntje van onze minister krijgen’ liet Martens weten.

Reacties

0