Meer te zien dan je denkt bij nieuwe expositie in Leudalmuseum

Foto: BCL

HAELEN – Van 20 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020 is er in het Leudalmuseum een nieuwe tentoonstelling, speciaal gericht op jeugdige bezoekers.

Bij deze expositie, georganiseerd door de Studiegroep Leudal en Groen Hart Leudal, komen verschillende onderwerpen aan bod: archeologie, schrift en kalligrafie, portretkunst, spel en speelgoed in de kunst en gezichtsbedrog.

Escher
In de tentoonstelling zijn een kleine dertig opdrachten naar keuze verwerkt met het doel beter te kijken, om meer te zien. Vaak zijn het ook doe-opdrachten om zelf ervaring op te doen. Er worden voorwerpen uit het eigen Leudalmuseum gebruikt, maar er is ook een kennismaking met de werken van grote kunstenaars: de fascinerende portretten van Giuseppe Arcimboldo, de ijspretschilderijen van Hendrick Avercamp en het betoverende werk van M.C. Escher. Heb je wel eens met een ganzenveer geschreven, een oeroud schoteltje uit vele scherven bijeen gepuzzeld of een echte fout ontdekt in een beroemd kunstwerk? Zo meeslepend kan museumbezoek zijn aan de Roggelseweg 58 in Haelen.

Openingstijden
Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen. Voor de juiste openingstijden kijk je op de website van de Studiegroep Leudal of die van het Bezoekerscentrum Leudal. De entree bedraagt 2,50 euro, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal mogen gratis naar binnen.

Reacties