Gemeente wint geschil: Dikker Zeelst mag zout strooien

Foto: Pixabay - JerzyGorecki (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De gemeente Leudal is donderdag in het gelijk gesteld door de rechter, in een geschil over de aanbesteding van strooizout.

Transportbedrijf Mertens uit Horn had de zaak aangespannen, omdat ze de aanbesteding onterecht verloren zou hebben.

Responstijden
De winnende partij, Dikker Zeelst uit Veldhoven, zou niet aan de gestelde responstijden van een half uur kunnen voldoen, vond het Transportbedrijf van eigen bodem. De Brabanders zouden dus onterecht hebben meegedongen naar het recht om strooizout te mogen verspreiden in Leudal.

Onduidelijk
Omdat echter een duidelijk omschrijving van de responstijden ontbrak, ging Mertens er ten onterechte vanuit dat het strooien binnen een half uur na een oproep moet beginnen. Maar in dertig minuten bij het depot zijn, is volgens de rechter voldoende. Dikker, dat ook een vestiging in Beringe heeft, mag daarom de strooiwerkzaamheden uitvoeren.

Reacties

0