Prijswinnaars fotowedstrijd ‘Het Leudal, voor nu en altijd een wonderlijk natuurgebied’ bekend

Foto: Suzanne Janssen

LEUDAL – De prijswinnaars van de fotowedstrijd rondom de presentatie van het nieuwe boek ‘Het Leudal, voor nu en altijd een wonderlijk natuurgebied’ zijn bekend. De winnende foto’s worden, inclusief het juryrapport, opgenomen in de lopende fototentoonstelling in het Bezoekerscentrum Leudal.

De fotowedstrijd heeft liefst 35 fotografen geïnspireerd om hun werk in te sturen. In het totaal zorgden zij ervoor dat niet minder dan 229 foto’s werden voorgelegd aan de jury.

Verhalend
Winnaar in de categorie volwassenen werd Suzanne Janssen. Susanne is er met haar inzending volgens de jury in geslaagd een verhalende foto te maken, die niet alleen technisch mooi gemaakt is maar vooral ook alle twijfel wegneemt over de vraag: is hier het natuurgebied Leudal op treffende wijze vastgelegd? Suzanne koos voor een zwart-wit foto, die door haar uitvoering toch een kleurrijk en sfeervol beeld van het Leudal laat zien.

Speels
Winnaar in de categorie jeugd is de 9 jaar oude Marit Feenstra. De door Marit ingestuurde foto onderscheidt zich duidelijk van de foto’s van de categorie volwassenen: het speelse beeld van twee kinderen (plastic poppetjes) die een groepje paddenstoelen gebruiken als ware het een opstelling van slagwerk, pauken, bongo’s, of andere trommels.

Foto: Marit Feenstra

Daarmee getuigt de foto niet alleen van een flinke dosis humor, maar zeker ook van een hoge mate van creativiteit, zoals men dat vaker ziet als kinderen in de natuur spontaan aan het spelen zijn.

Tentoonstelling
Beide winnaars hebben hun prijs vrijdag in ontvangst mogen nemen tijdens de officiële presentatie van het boek in het Bezoekerscentrum Leudal. De fototentoonstelling loopt nog tot en met 13 oktober in het Leudalmuseum, aan de Roggelseweg 58 in Haelen. Het museum is dagelijks geopend, met uitzondering van de maandagen, op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. De entree kost 2,50 euro , kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal mogen gratis naar binnen.

Reacties