Roemeen op de vlucht wordt verdacht van vier pogingen tot doodslag

Foto: John Hölsgens

ROERMOND – Een 35-jarige Roemeen wordt verdacht van vier pogingen tot doodslag in de gemeente Leudal.

Hij zou eind maart op de vlucht voor de politie vanaf Horn via Haelen naar Buggenum zijn ingereden op twee agenten en op twee wegwerkers.

Bestelbus
De politie heeft over deze zaak destijds naar buiten gebracht dat agenten na een wilde achtervolging vier dieven hadden kunnen pakken.’Tijdens hun vluchtpoging reden de daders bijna een man aan’, meldde de politie destijds. De zaak lijkt echter veel ernstiger te zijn, zo kwam dinsdagmorgen naar voren bij de rechtbank in Roermond. Agenten wilden op donderdag 28 maart op de Haelerweg in Horn ‘wegens verdachte omstandigheden’ een personenauto en een bestelbus aanhouden, waarmee vier Roemenen onderweg waren. De bestuurder van een van de auto’s, waarin drie mensen zaten, stopte voor de politie. De chauffeur van de bestelbus negeerde het stopsignaal en sloeg op de vlucht. Onderweg zou hij hebben geprobeerd de politieauto te rammen. Hij zou ook door een wegafzetting zijn gereden, een graafmachine hebben geraakt en twee wegwerkers bijna hebben aangereden.

Vermogensdelicten
De verdachte reed zich uiteindelijk in Buggenum klem. De Roemeen probeerde wel nog om te voet verder te vluchten, maar werd toch in de kladden gegrepen. Nader onderzoek heeft nu uitgewezen dat de vier Roemenen in België vermogensdelicten hebben gepleegd, zo weet Dagblad De Limburger te melden. In hun auto’s zou de politie bij hun aanhouding gestolen spullen hebben gevonden. Zij worden daarvoor in België vervolgd. De rechtbank besliste dinsdag dat de 35-jarige man, waarschijnlijk tot zijn zaak inhoudelijk wordt behandeld, in Nederland in de cel blijft. Op verzoek van advocaat Sjanneke de Crom worden de vier vermeende slachtoffers de komende weken als getuigen gehoord bij de rechter-commissaris.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen