Steeds meer panden voor drie maanden vergrendeld na vondst van hennep

Foto: Facebook Politie Leudal

LEUDAL –  Na eerder in Kelpen-Oler en Heythuysen, heeft burgemeester Schmalschläger ook een drugspand in Haelen voor de duur van drie maanden vergrendeld.

Het gaat om een woning aan De Lingst, waar eind juni een hennepkwekerij werd aangetroffen.

Damocles
Politie en justitie gaan over tot strafvervolging. Het is in feite de uitvoering van de wet Damocles, in eerste instantie een juridisch instrument om op te treden tegen coffeeshops die de voorwaarden overtreden, maar dus ook om eventueel de handel in drugs vanuit andere lokalen  – zoals winkels of woningen – aan te pakken. De sluitingen van de laatste tijd lieten even op zich wachten, vanwege een reeks procedures vanuit de Opiumwet, die de burgemeester in staat stelt om ook woningen te sluiten na de vondst van hennep.

Reacties