Bevrijdingsconcerten ’75 jaar vrijheid’ door Leudalzangers en Harmonie Ons Genoegen

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN/HERKENBOSCH – Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid in Zuid-Nederland, verzorgen De Leudalzangers uit Heythuysen en Harmonie Ons Genoegen uit Herkenbosch twee bevrijdingsconcerten.

Het eerste concert vindt plaats op zondag 6 oktober om 14.00 uur, in De Harch in Herkenbosch. Het tweede op zaterdag 26 oktober om 20.00 uur, in De Bombardon in Heythuysen.

Vera Lynn
Door de samenwerking van beide verenigingen, wordt het bijzonder karakter van de muziek in de periode tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog tijdens dit concert tot uitdrukking gebracht. Je kunt melodieën en marsmuziek uit die periode verwachten, aangevuld met enkele titelsongs van bekende oorlogsfilms. Uiteraard zal ook het legendarische ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn te horen zijn.

Veteranen
Entree van de concerten kost slechts 5 euro inclusief één consumptie. De gehele opbrengst van het concert in Heythuysen gaat bovendien naar de Stichting Veteranen Leudal. De Stichting bevordert de maatschappelijke erkenning en waardering voor de Nederlandse militairen en veteranen in het algemeen en de Leudal-veteraan in het bijzonder.

Reacties