Aftrap nieuw schooljaar KERNgezond in Neer met Jeroen van den Beucken

Foto: KERNgezond

NEER- Donderdagochtend 12 september was er de aftrap van weer een jaar KERNgezond in de gemeente Leudal. De kinderen van basisschool De Kwir uit Neer waren de eersten die een KERNgezond activiteit beleefden.

Bij dit project gaan kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs aan de slag met gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

Warming-up
In Neer nemen de kinderen van de groepen 5 en 6 deel aan dit traject. Voor ze aan tafel gingen voor een heerlijk gezond ontbijt, werd eerst het KERNgezonde schooljaar nog officieel geopend op het schoolplein. Dit werd gedaan door initiatiefnemer van KERNgezond, ex-profvoetballer Maurice Graef en tophandballer Jeroen van den Beucken. Hierna was het voor de kinderen tijd om te bewegen. Onder professionele begeleiding werd er een warming-up op muziek gedaan.

Ontbijt
Toen iedereen daarna lekker aan het eten was kwam Jeroen in de klas om de kinderen meer te vertellen over het waarom van een gezond ontbijt, zowel voor topsporters als voor kinderen. De kinderen kregen uitleg over het hele traject en een poster, waarop ze konden invullen hoe zij dit jaar voor KERNgezond gaan. Na een groepsfoto met en een handtekening van Jeroen werd de ochtend afgesloten.

 

Reacties