Nieuw speelleerbos Latasteschool in Horn officieel geopend

Foto: Latasteschool Horn

HORN – Wethouder Mart Janssen (Ronduit Open) heeft maandag onder toeziend oog van medewerkers, leerlingen en partners van de Latasteschool in Horn het nieuwe speelleerbos feestelijk geopend.

Het ontwerp van het nieuwe speelleerbos is door de leerlingen van de Latasteschool zelf ontworpen. Zij hebben in overleg met de architect een ontwerp gemaakt dat volledig geïntegreerd is in het nieuwe onderwijsconcept.

Teambuilding
Na een voorbereiding van ongeveer negen maanden, met veel overleg met aannemers, architecten en eventplanners, is het speelleerbos nu klaar. Ongeveer 160 medewerkers van Kragten waren enorm onder de indruk van wat voor hen een jaarlijkse teambuildingsdag was. Daarbij staat altijd een maatschappelijke organisatie centraal. Zij werden geraakt door filmpjes, gemaakt met de leerlingen om hen te motiveren. Ze gingen dan ook voortvarend aan de slag met als resultaat dat om 15.30 uur het hele project klaar was.

Nieuw onderwijsconcept
Sinds de start van het schooljaar 2019-2020 heeft de Latasteschool een nieuw onderwijsconcept ontwikkeld. Onder andere sport, voeding, beweging, positieve gezondheid en ervaringsleer staan hierin centraal. Deze aanpak biedt vele voordelen, gericht op de ontwikkeling van zowel leerlingen, ouders, verzorgers én medewerkers. Twee medewerkers hebben de opleiding ervaringsleer afgerond en zijn verantwoordelijk voor de verdere doorontwikkeling van het concept binnen de schoolorganisatie. Op 26 oktober vindt tussen 11.00 uur en 14.00 uur de Open Dag plaats, waarbij alle geïnteresseerden een kijkje kunnen komen nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen