Meisjesvoetbal en slechte verlichting maken investeringen voor Open Club Roggel noodzakelijk

Foto: Pixabay - SeppH (CC0-Public Domain)

ROGGEL – Open Club Roggel, het samenwerkingsinitiatief van inmiddels tien verenigingen, kan investeringen vanuit de gemeente tegemoet zien.

Een van de aangesloten clubs is voetbalvereniging SV-Roggel. De voetbalclub beschikt over vier voetbalvelden en zes kleedlokalen. De toch al druk bezette accommodatie krijgt door het bestaan en de toekomstige ontwikkeling van meisjesvoetbal te maken met een extra uitdaging.

Lokalen
Door de KNVB worden amateurverenigingen dringend geadviseerd zoveel mogelijk gebruik te maken van gemengde teams en niet over te gaan naar meisjesteams. In de praktijk betekent dit dat de druk op kleedlokalen steeds hoger wordt. Momenteel wordt noodgedwongen gebruik gemaakt van een scheidsrechterlokaal met één douche voor vaak zeven à acht meisjes. SV Roggel wil daarom uitbreiden met twee kleedlokalen. De voetbalvereniging en het college zijn overeengekomen dat iedere partij 50 procent van de investeringskosten bekostigd van de in totaal ruim 146.000 euro.

Tennisbanen
Ook het terrein van Tennisvereniging Wimbledonck is toe aan renovatie. In overleg tussen de tennisvereniging en de gemeente is overeengekomen dat op grond van het huidige en het verwachte aantal leden één tennisbaan wordt afgestoten en twee tennisbanen worden gerenoveerd. Hierbij wordt een zogenaamde ‘gravel-plus’ bovenlaag aangebracht. De totale kosten hiervoor bedragen circa 60.000 euro.

Led-verlichting
De aanwezige veld- en baanverlichting is technisch en economisch afgeschreven en voldoet niet meer aan lichtnormen die voor voetbal en tennis gelden. Ook het nu nog onverlichte evenemententerrein krijgt led-verlichting. De kosten hiervoor bedragen dik 200.000 euro. Open Club voorzitter Henny van den Beuken: ‘We zijn trots op het feit dat we met tien verenigingen elkaar zo goed weten te vinden. Dat we zelf met initiatieven kunnen komen, maar ook samen kijken naar oplossingen. Dit kan een planningsvraag zijn of hoe we zelf een deel van de kosten kunnen bekostigen door onze handen uit de mouwen te steken.’

Omarmen
Wethouder Stan Backus (Ronduit Open): ‘Natuurlijk zijn er wettelijke kaders om rekening mee te houden, maar deze manier van samenwerken en met elkaar in gesprek gaan, zoals Open Club Roggel, kunnen we alleen maar omarmen.’ Of de door het college en Open Club Roggel overeengekomen investeringen ook gaan plaatsvinden is afhankelijk van de raad, die het voorstel dinsdag 24 september bespreekt.

Reacties