Laurens Gardeniers verzorgt Orgelplusconcert in Sint Lambertuskerk Neeritter

Foto: via Stichting Orgelkring

NEERITTER – Vrijdagavond 13 september, aan de vooravond van de ‘Open Monumenten Dagen’, is er in de Sint Lambertuskerk in Neeritter een Orgelplusconcert door Laurens Gardeniers.

Gardeniers komt uit Ulestraten, maar woont in België. Hij studeerde moderne geschiedenis aan de KU in Leuven en orgel aan het Lemmensinstituut. Gardeniers is als organist verbonden aan de Abdij van Tongerlo.

Plus
De ‘plus’ deze avond komt voor rekening van Ralph Henssen. Ralph studeerde klassiek trompet en vervolgens baroktrompet. Daarnaast studeerde hij kamermuziek aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen. Naast zijn werkzaamheden als freelance trompettist was hij werkzaam als docent klein koper. In 2011 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift getiteld ‘Trompetters en Tamboers in de Zeeuwse Zeevaart ten tijde van de Republiek’.

Na afloop van het concert kan er bij ’t Pastorieke, vlakbij de kerk, gezellig worden nagebabbeld. Aanvang van dit concert is 20.00 uur, de toegang is gratis.

Reacties