Themabijeenkomst in Haelen: fit en vitaal leven

Foto: Pixabay - bluelightpictures (CC0-Public Domain)

HAELEN – Maandag 9 september vindt in Trefcentrum Aldenghoor, aan de Kasteellaan 7a in Haelen, vanaf 13.30 uur de themabijeenkomst ‘Een fit en vitaal leven’ plaats. Deze bijeenkomst, georganiseerd door de seniorenverenigingen van Haelen en Horn, is gratis toegankelijk.

Het programma gaat van start met gastspreker Mathieu de Greef, die vertelt over het belang van bewegen door ouderen.

GALM
De Greef is als bewegingswetenschapper verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en is één van de ontwikkelaars van het bekroonde en effectieve GALM 1-programma. Zijn onderzoeken laten de positieve effecten van bewegen op veroudering zien. Mensen die regelmatig bewegen zijn aantoonbaar fitter en gezonder, hebben meer weerstand, slapen beter en verouderen minder snel. De lezing is tevens het startpunt en introductie van het GALM 2-project in Haelen en Horn. Dit sportstimuleringsprogramma voor ouderen is in februari 2019 al van start gegaan in Buggenum, Neer en Nunhem. Daarna zal Marion Donders van Rabobank Peel, Maas en Leudal aan het woord komen. Zij is seniorenadviseur bij de bank en ervaringsdeskundige als het gaat over zo lang mogelijk zelfstandig en veilig bankzaken regelen. Ze brengt de toehoorders op de hoogte van d e laatste ontwikkelingen en hulpmiddelen. Ook geeft ze veel handige tips.

Aanmelden
De bijeenkomst is toegankelijk voor alle senioren van Haelen en Horn. Dus ook voor niet-leden van de verenigingen. Neem daarom gerust een introducee mee. In de pauze wordt koffie met vlaai aangeboden. In verband met de organisatie, wel graag aanmelden. Voor Haelen kan dat bij Rene Stokbroeckx. Violier 21, 6081 CD, Haelen. Telefoon: 06-57.34.39.57. Mensen uit Horn kunnen zich melden bij Huub Stollman, Graaf Janstraat 2, 6085 AD, Horn. Telefoon: 0475-58.16.27. E-mail: [email protected]

Reacties