De ‘eerste oud-burgemeester van Leudal’ is nu ook de eerste ereburger

HORN/ELL – Arno Verhoeven (67) nam zondag 25 augustus afscheid van de inwoners van Leudal als burgemeester. Hij deed dat in Horn en Ell, nadat hij vrijdag in Heythuysen al benoemd was tot ereburger van de gemeente.

De gouden erepenning die bij de onderscheiding hoort kreeg een geëmotioneerde Verhoeven uit handen van locoburgemeester Arno Walraven. Verhoeven is dan ook de eerste persoon die deze eretitel, die nu pas in het leven is geroepen, kreeg.

Vervangers
Verhoeven is nu dus de eerste oud-burgemeester van Leudal, de fusiegemeente die ontstond in 2007. Al dient daarbij opgemerkt te worden dat de in 2016 overleden Jos Zuidgeest nog enkele maanden waarnemend burgemeester was, tot het moment dat Verhoeven aantrad. Daarnaast was van 7 mei 2012 tot 15 maart 2013 Hans Smulders waarnemend burgemeester van Leudal, ter tijdelijke vervanging van Verhoeven toen die vanwege gezondheidsproblemen zijn functie niet kon uitvoeren.

Populair
Verhoeven was een populaire burgemeester. Sprekers loofden zonder uitzondering met name zijn sociale betrokkenheid. Zijn bijzondere band met de inwoners bleek ook uit de grote belangstelling zondag. Na een openluchtmis in Horn, waar Verhoeven na afloop te horen kreeg dat hij in oktober gaat ‘abseilen’ van de kerktoren, verplaatste de festiviteiten zich naar De Postkoets. Daar volgde gedurende de receptie diverse optredens en toespraken elkaar op. Hetzelfde speelde zich later die dag af in Ellenhof.  Arno Verhoeven gaat nu met pensioen. Hij wordt op 3 september opgevolgd door Désirée Schmalschläger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen