Fototentoonstelling gekoppeld aan presentatie nieuw boek over het Leudal

Foto: Bezoekerscentrum Leudal

HAELEN – Vrijdag 27 september presenteert de Studiegroep Leudal het al eerder aangekondigde nieuwe boek over het Leudal. ‘Het Leudal voor nu en altijd, een wonderlijk natuurgebied’ van ecoloog Phlip Bossenbroek is geïllustreerd met vele foto’s van Hans Smulders. Een aantal van deze foto’s wordt nu tentoongesteld.

Vanaf 1 september tot en met 13 oktober zal deze fototentoonstelling worden ingericht in het Leudalmuseum, bij het Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg in Haelen. Er zullen dertig van de mooiste foto’s uit het boek, in uitvergrote vorm, worden tentoongesteld. Ook eerdere publicaties van Smulders en Bossenbroek zijn tijdens deze expositie te bezichtigen.

Passie
Hans Smulders – ex-burgemeester van de voormalige gemeente Meijel – heeft een passie voor de natuur. In oktober 2011 verscheen zijn fotoboek ‘De Groote Peel en jezelf tegenkomen’. Het is een persoonlijk verslag van een man die een jaar lang, elke dag, door dit natuurgebied struinde op zoek naar bijzondere ontmoetingen. Het boek was snel uitverkocht en vormde de start van een nieuwe invulling van zijn beschikbare tijd.

Bali
Sinds 2004 reisde Smulders vaak naar het Indonesische eiland Bali. In augustus 2013 werd het boek ‘Door Bali geboeid’ uitgebracht. De opbrengst van dit boek kwam ten goede aan projecten voor de Balinese jeugd en een hospitaaltje in Nepal. In 2016 werd met ecoloog en vriend Phlip Bossenbroek de laatste hand gelegd aan een nieuw verhalend fotoboek, wederom over de Groote Peel, waarvoor Phlip de teksten en Hans de foto’s leverde. En nu dus het boek én een tentoonstelling over het Leudal.

Openstelling.
De tentoonstelling is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen. Op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal kunnen de expo gratis bezoeken.

Reacties