Alcohol in het spel bij ongeval waarbij Neers meisje om het leven kwam

Foto: Pixabay - AJEL (CC0-Public Domain)

NEER – De 33-jarige Koudekerkenaar die vorige week dinsdag met zijn speedboot betrokken was bij een dodelijk ongeluk had volgens het Openbaar Ministerie te veel gedronken. Dat meldt Dagblad De Limburger.

Bij het ongeval in Zoutelande kwam de 15-jarige Mirthe uit Neer om het leven. Het onderzoek naar het ongeval is nog in volle gang, zei een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. Daarom doet de politie op dit moment verder geen mededelingen over wat er precies is gebeurd.

Bewijzen
De bestuurder van de speedboot is op vrije voeten, maar de politie bevestigde wel dat hij verdachte blijft van het varen met te veel alcohol op. Het onderzoek zou nog maanden kunnen duren. ‘Dat is niet omdat wij zo langzaam werken, maar omdat we getuigen moeten horen en bewijzen moeten verzamelen’ zei Valentine Hoen van het Functioneel Parket tegen de krant.

Tegenonderzoek
Rivka Davidse is de advocaat van de verdachte. Zij geeft aan dat de verdachte wel wat had gedronken, maar het zou nog onduidelijk zijn of de hoeveelheid net binnen of net buiten de toegestane hoeveelheid alcohol valt. Niet alleen doet het OM onderzoek, de verdachte en zijn advocaat laten ook een tegenonderzoek uitvoeren. Verder zegt de advocaat over de verdachte: ‘Hij leeft mee met de familie van het slachtoffer en is ontzettend aangedaan.’

Wake

Dat de Landelijke Eenheid van de politie en het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie de zaak behandelen heeft ermee te maken dat het ongeluk op de Noordzee is gebeurd. Beide organisaties hebben specialisten in dienst die dit soort zaken doen. De dood van Mirthe is in Neer hard aangekomen. Het dorp stond afgelopen weekend tijdens de Dorpsfeesten al even stil bij haar plotselinge dood. Maandagavond om 19.00 uur wordt in de Sint Martinuskerk een avondwake gehouden. Scholengemeenschap Sint Ursula organiseert op zeer korte termijn een bijeenkomst voor haar klasgenoten. Mirthe wordt in besloten kring gecremeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen