Enquête onder inwoners moet kunst- en cultuurbeleid Leudal mede vorm geven

Foto: Pixabay - MrsBrown (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De gemeente Leudal heeft op dit moment geen kunst- en cultuurbeleid. Gelukkig vinden er wel allerlei activiteiten plaats op het gebied van kunst en cultuur. Deze worden door de gemeente vooral gestimuleerd door subsidies. Maar dit jaar moet er toch ook eens een echt beleid van komen.

De gemeente wil het aanbod van kunst en cultuur onder de aandacht brengen bij iedereen, maar bij het tot stand brengen van het beleid toch vooral ook de stem van de inwoners laten meetellen.

Terugkoppeling
Met een enquête wil de gemeente daarom ideeën die leven rondom kunst en cultuur toetsen en ophalen. De enquête bestaat uit open- en meerkeuzevragen plus een aantal stellingen. De uitkomsten zullen worden verwerkt in het kunst- en cultuurbeleid. Terugkoppeling hierover wordt eind 2019 of begin 2020 verwacht via de gemeentelijke kanalen. Ook komt er een presentatie tijdens  een cultuurcafé.

Bestuiven
In de enquête geeft de gemeente aan de samenwerking tussen de culturele spelers onderling van groot belang te vinden. Elkaar opzoeken en ‘bestuiven’ bevordert de slagkracht, zorgt voor meer bereik en publiciteit, kan een financieel voordeel opleveren en creëert een leereffect, zo is de overtuiging.

Speaker
De enquête neemt ongeveer 15 minuten in beslag en is alleen bestemd voor inwoners van de gemeente Leudal. Onder de deelnemers worden VVV-bonnen ter waarde van 25 euro verloot. Jeugdige deelnemers maken kans op een JBL-speaker voor het bedenken van het meest flitsende idee met betrekking tot kunst en cultuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen