Zorgen over toenemend aantal processierupsen

Foto: Wikipedia (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Dit jaar komen er naar verwachting drie keer zoveel processierupsen naar ons land als in recordjaar 2018. Al weken komen er klachten binnen over de nare gevolgen die het diertje met zich meebrengt.

Op het sportpark in Haelen en op de ligweide van zwembad ’t Ligteveld bijvoorbeeld, wordt veel overlast ervaren.

Mankracht
D66 is benieuwd naar de huidige aanpak van de gemeente Leudal, maar wil ook weten welke vorm de toekomstplannen hebben. De fractie heeft een flink aantal vragen bij wethouder Martens neergelegd, waaronder die of er wel voldoende mankracht en financiële middelen zijn om de nesten te ruimen. Ook wil de partij weten of er misschien te laat of juist te vroeg is begonnen met de bestrijding.

Samenwerking
De gemeente stelt op sociale media dat er keuzes gemaakt moeten worden met de bestrijding van de processierups. Maar D66 vraagt zich nu af of dit betekent dat er plekken zijn waar de gemeente bewust kiest voor géén bestrijding en of er al gekeken is naar andere bestrijdingsmogelijkheden. Daarnaast informeert raadslid Kierkels namens zijn fractie of er al gesproken is met omliggende gemeenten over een gezamenlijke aanpak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen