Wethouder financiën tevreden: positief resultaat over 2018 van anderhalf miljoen

Foto: Pixabay - Alexas_Fotos (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De gemeente Leudal heeft 2018 afgesloten met een positief resultaat van bijna 1,5 miljoen euro. Dit blijkt uit de voorlopige jaarrekening die het college aan de gemeenteraad heeft aangeboden.

Wethouder financiën, Piet Verlinden (Samen Verder), is een tevreden man: ‘Met deze 1,5 miljoen euro krijgen we weer wat extra financiële ruimte. Met het oog op de toenemende tekorten in de jeugdzorg is dit ook hard nodig. In 2018 is dit tekort voor onze gemeente circa 3,5 miljoen euro. De budgettaire ruimte staat hiermee de komende jaren onder druk. Als gemeente anticiperen wij hier tijdig op met het efficiency onderzoek, met als doel de komende jaren meer budgettaire ruimte te creëren.”

Mee- en tegenvallers
Belangrijke meevallers in 2018 waren minder uitgaven op het onderhoud van vastgoed (444.000 euro), doordat een deel van de onderhoudswerkzaamheden zijn vooruitgeschoven in de tijd, of gewoon niet nodig bleken bij nadere inspectie. Ook het hoger uitvallen van legesinkomsten omgevingsvergunningen (218.000 euro) was een meevaller. Er waren ook tegenvallers: de niet volledig gerealiseerde taakstelling verkoop vastgoed (54.000 euro) en een extra storting in de voorziening riolering (411.000 euro). Daarnaast was er een tekort op personeel gerelateerde budgetten (231.000 euro).

Jaarrekening
Belangstellenden zijn van harte welkom om bij de behandeling van de jaarrekening in de gemeenteraad aanwezig te zijn. De raadsvergadering is op 25 juni (met eventuele uitloop naar 2 juli) in het gemeentehuis in Heythuysen. Deze vergadering begint om 19.30 uur. De vergadering is ook live te volgen via de website van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen