Poort en poëzie markeren de opening van het Elisabethpad

Foto: Gemeente Leudal

HAELEN – Zondagmiddag is het Elisabethpad, de rolstoelvriendelijke familieroute, officieel geopend door gedeputeerde Mackus en burgemeester Verhoeven.

Het wandelpad is een samenwerkingsverband tussen het IVN, de gemeente Leudal, Stichting Land van Horne en Staatsbosbeheer en vormt een verbinding tussen natuur en cultuur(historie).

Poort
Ook de oude verbinding tussen de Elisabethmolen en het voormalige klooster wordt door dit pad hersteld. Een prachtige poort geeft nu toegang tot de kloostertuin. In de route is verder een veilige oversteek opgenomen en een verbinding vanuit de kloostertuin richting de heide .

Gedichten
Langs het wandelpad zijn twee gedichtenzuilen geplaatst. In februari werden de inwoners van Leudal uitgenodigd om een gedicht in te sturen, met de mogelijkheid op ‘vereeuwiging’ op één van de zuilen. De gedichten van Antoinette Vossen en Marjan Kilkens werden uitverkoren. Ook de jongste deelnemer aan de wedstrijd, Thijmen Meerts (9), werd tijdens de opening in het zonnetje gezet. De poëzie is natuurlijk nog een extra reden om snel een wandeling te komen maken over dit bijzondere pad.

Reacties