Noodbevel van burgemeester na messenincident in Baexem

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Burgemeester Arno Verhoeven heeft een noodbevel afgegeven voor Baexem, na het incident woensdagavond waarbij de politie waarschuwingsschoten moest lossen om een agressieve man aan te houden.

Het bevel bepaalt dat de verdachte zich drie maanden niet in de straat mag ophouden waar het incident zich afspeelde. Dat laat de politie van Leudal via Facebook weten.

Veiligheidsgevoel
Mocht de man zich hier niet aan houden, zal hij opnieuw worden aangehouden. Het doel is ‘om de rust te laten wederkeren en het veiligheidsgevoel van de inwoners te laten terugkeren’. De man werd nadat hij was ingerekend overgedragen aan zorginstanties. Wat de aanleiding voor zijn gedrag was is niet bekend, maar buurtbewoners zeiden woensdagavond dat de man vaker voor problemen zorgt. Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt. Het Openbaar Ministerie zal beslissen of ook strafrechtelijke stappen worden ondernomen.

Reacties