Europees scholierenproject draagt bij aan kennis over ondernemerschap

Foto: Scholengemeenschap Sint Ursula

SLOWAKIJE – Samen met scholen in Italië, Spanje, Portugal en Slowakije neemt scholengemeenschap Sint Ursula sinds vorig schooljaar deel aan het Erasmus+ project EYE Start Up. Zo’n project wordt medegefinancierd door de Europese Unie en stelt scholen in staat om met leerlingen en docenten bij elkaar op bezoek te gaan om aan een gemeenschappelijk project te werken.

Van 19 tot en met 23 mei verblijven twee docenten en vijf leerlingen in Slowakije om het project feestelijk af te sluiten.

eBook
De vijf scholen hebben ervoor gekozen samen meer te leren over het opstarten van een eigen bedrijf. De leerlingen maakten kennis met succesvolle jonge ondernemers en leerden in verschillende opdrachten zelf een goed idee voor een start up uit te werken.

Zo ontdekten ze ook dat in ieder land de spelregels en mogelijkheden weer anders zijn. De docenten ontwierpen voor dit project nieuwe opdrachten en bundelden ze in een eBook. Andere docenten kunnen daardoor ook van de resultaten van het project gebruik maken.

Start Up
Dit alles sluit goed aan bij de aandacht die op Sint Ursula aan dit onderwerp besteed wordt. Zo zijn alle leerlingen van 4 havo een paar weken geleden begonnen aan een groot project ‘ondernemerschap in de klas’. In teams bedenken ze een eigen product of dienst. Dit gebeurt zeker niet alleen in het schoolgebouw. De leerlingen doen klantonderzoek, gaan social media op een andere, zakelijke manier gebruiken en proberen levensvatbare producten te bouwen. De ervaring die de docenten hebben opgedaan bij het Europese project EYE Start Up kon hier rechtstreeks ingezet worden.

Gastgezinnen
Voor de leerlingen is een uitwisseling natuurlijk ook een unieke gelegenheid om kennis te maken met het dagelijks leven in een ander Europees land. Het verblijf in gastgezinnen is daarbij van enorme meerwaarde. Sint Ursula is blij dat zo’n honderd leerlingen de afgelopen twee schooljaren deze ervaring weer hebben mogen meemaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen