Debat Boerenkracht: hoe zonnig is de boerentoekomst..?

Foto: Annie van Gemert

HEYTHUYSEN – Hoe zonnig is de boerentoekomst? Die vraag staat centraal tijdens een debatavond op 29 mei om 19.30 uur bij de geitenhouderij van Frank Brinkhaus in Heythuysen.

De avond wordt georganiseerd door het Limburgs Museum en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). Aanleiding vormt de prikkelende tentoonstelling ‘Boerenkracht – Generaties in beweging’ van documentair fotografe Annie van Gemert.

Foto’s
Zij toont in tientallen foto’s het hedendaagse leven van boeren en tuinders in Limburg, op het snijvlak van traditie en innovatie en tussen boerenkracht en burgerbelangen. Het Limburgs Museum vertelt deze verhalen over het verleden, heden en toekomst van Limburg; ook van de agrarische sector. Het Limburgs Museum wil samen met LLTB op deze avond de dialoog stimuleren: Hoe ziet de toekomst eruit van de agrariërs in Limburg?

Interactie
Publiek is daarbij van harte welkom en de toegang is gratis. Inloop is vanaf 19.15 uur. Presentator Frans Pollux spreekt, behalve met geitenhouder Frank Brinkhaus en fotografe Annie van Gemert, ook met dijkgraaf Patrick van der Broeck van Waterschap Limburg, LLTB-voorzitter Léon Faassen en directeur Hans Heijnen van de Natuur- en Milieufederatie Limburg. Er worden beelden getoond uit het rijke filmarchief van het Limburgs Museum, er is muziek en natuurlijk zijn er de foto’s van Annie van Gemert. Bovendien toont boer Frank de bezoekers zijn geitenhouderij. Er is voldoende ruimte voor interactie tussen de panelleden en mensen uit het publiek.

Aanmelden
Aanmelden kan via een mail naar [email protected] o.v.v. Debat boerenkracht. Vermeld in de mail je naam, adres, beroep en het aantal personen waarmee je wilt komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen