Archeoroute Limburg krijgt er zestien nieuwe locaties bij

Foto: Limburg Marketing

LIMBURG – De Archeoroute Limburg laat de bezoeker verhalen ontdekken achter archeologische vondsten in Limburg. Via de app laat een archeoloog zien wat zich in de geschiedenis op diverse plekken in Limburg allemaal heeft afgespeeld.

In de tweede helft van 2019 wordt de Archeoroute Limburg uitgebreid met nog zeker zestien nieuwe hotspots. Goed nieuws dus voor de geschiedenisliefhebbers.

Speer
Op dit moment zijn er al twaalf locaties waar archeologische verhalen via mixed reality worden verteld. Een vindplaats wordt gekenmerkt door een ruim twee meter hoge cortenstalen speer. Elke locatie heeft een eigen kenmerk of symbool, dat via een spel (ArcheoGo) kan worden verzameld. De gemeente Weert krijgt er twee extra locaties bij en dat betekent dat er voor eind van dit jaar ten minste dertig hotspots zijn.

Nieuwe opdrachten
Maar daarmee is het einde nog niet in zicht. De rijke Limburgse geschiedenis is immers een schier onuitputtelijke bron voor archeologen. Er liggen op dit moment dan ook alweer nieuwe opdrachten voor nog verdere uitbreiding. Daarnaast bestudeert een aantal Limburgse gemeentes met welke verhalen zij wellicht kunnen deelnemen aan de route. Het project staat trouwens niet alleen open voor overheden. Ook voor andere organisaties die met archeologische verhalen willen aansluiten bij de Archeoroute Limburg, is subsidie beschikbaar. Iedere deelnemende locatie profiteert van de bekendheid van het project, nu en wellicht nog meer in de toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen