Financieel steuntje in de rug voor drie projecten van Stichting Leudal 75 jaar bevrijd

Foto: Via Frits van Horne (www.leudalbevrijd.nl)

LEUDAL – Drie projecten van de Stichting Leudal 75 jaar bevrijd ontvangen in totaal een bijdrage van 8000 euro uit het ‘Ik doe met je mee fonds’ van Rabobank Peel, Maas en Leudal.

De bijdrage is toegekend voor de openluchtvoorstelling ‘Vossen van de Spik’ en voor de uitbreidingsprojecten ‘Weg van de vrijheid’ en ‘Cultureel verzet De Spar’.

Overhandiging van de cheque aan voorzitter, commissieleden en regisseur van de stichting.

Invoelbaar
In het op ware gebeurtenissen gebaseerde spel ‘Vossen van de Spik’ wordt in tien voorstellingen invoelbaar gemaakt wat oorlog, kneveling en onvrijheid met mensen doet. Inmiddels zijn twee derde van alle kaarten voor deze voorstellingen verkocht. Met het educatieproject ‘Weg van de vrijheid’ werkt de stichting aan kennis over de Tweede Wereldoorlog bij leerlingen uit de bovenbouw van basisscholen en brugklassen uit het voortgezet onderwijs. Het ‘Cultureel verzet De Spar’ is een onopgemerkt hoofdstuk uit de oorlogsgeschiedenis, dat de stichting graag meer aandacht geeft middels diverse culturele activiteiten.

Hoge kwaliteit
Voorzitter Sjra van Horne is dankbaar voor de financiële bijdrage: ‘We streven voor alle drie de projecten een ontzettend hoge kwaliteit na en dat vergt investeringen. Het is mooi dat het maatschappelijk belang van deze initiatieven gewaardeerd wordt met zo’n grote bijdrage.’

Breed draagvlak
Ivo Joosten, manager marketing, communicatie en coöperatie bij de Rabobank, vult aan. ‘Met het ‘Ik doe met je mee fonds’ helpen we om nieuwe maatschappelijke initiatieven van de grond te krijgen. De drie projecten van Stichting Leudal 75 jaar bevrijd kennen een breed draagvlak, er wordt volop bij samengewerkt in de regio en de aanpak is uiterst professioneel en gedegen. Om die reden heeft de beoordelingscommissie besloten tot deze bijdrage. Gezien het belang van het thema en vanuit het enthousiasme over wat ik inmiddels heb mogen zien, roep ik ook iedereen in Leudal en omstreken op om de activiteiten bij te wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen