Alle starters zijn voortaan welkom in Leudal

Foto: Pixabay - nattanan (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Bij invoering van de startersregeling in 2011 werd door de gemeenteraad nog bepaald dat alleen starters uit Leudal in aanmerking komen voor zo’n lening.

Die eis is later al versoepeld tot starters met een sociale of economische binding met de gemeente.

Ontgroening
Maar gezien de huidige demografische veranderingen – waarbij de term ‘ontgroening’ tegenwoordig steeds meer ‘vergrijzing’ vervangt – is voortaan elke starter die zich in Leudal wil vestigen welkom. Verruiming van de regeling rondom de starterslening zou daarbij kunnen helpen. Zo wil Leudal ook de maximale koopsom waarvoor een starterslening kan worden aangevraagd, verhogen van 173.000 euro naar 185.000 euro. Dit gebeurt in navolging van de provincie, die daartoe al eerder besloot vanwege de stijging van de huizenprijzen.

Stimuleringsfonds
Op 25 juni gaat de gemeenteraad hierover in beraad. In Leudal zijn sinds 2011 in totaal 125 startersleningen verstrekt. Daarvoor heeft de raad eerder ruim een miljoen euro beschikbaar gesteld. Op dit moment kunnen er nog zo’n 35 startersleningen worden verstrekt. Het geld dat starters aflossen wordt weer gebruikt om nieuwe leningen uit te kunnen geven, zo meldde de gemeente gisteren in een persbericht. De leningen lopen via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen